A Gordons Gin és az ízesített változatai

Az italt először 1769-ben állították elő és nevét az első szeszfőzde alapítójáról kapta. A Gordons Gin tiszta gabonából készült alkohol és olyan természetes összetevők kombinációja, mint a borókabogyó, a koriandermag, a gyömbér, a fahéj, a citrusfélék héja és a gyógynövények.

A Gordons Gint a mai napig az eredeti recept alapján állítják elő. Az alkohollal kevert növényi alapanyagokat rézüstökben lepárlásnak vetik alá, aminek köszönhetően az alkohol elnyeri jellegzetes ízét és aromáját.

Az ital hamar a Gin&Tonic nélkülözhetetlen összetevőjévé vált és a készítője, Alexander Gordon, hivatalos beszállítói státuszt kapott az angol királyi udvarban. Ma már több mint 180 országban értékesítik, ahová a világ minden táján található lepárlóüzemek szállítják.

Becslések szerint, ebből a ginből percenként több mint 10 üveggel fogy el világszerte. A Gordons Ginnek vannak ízesített változatai is, mint például a Pink vagy a Sloe, ezek a rózsaszíntől a sötét rubintosig terjedő színükről ismerhetőek fel.

Add a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük