A sima tequila egyedülálló ízvilága

Van egy ital, amelyiket a legtöbb hazai szórakozóhelyen só és citrom, vagy fahéj és narancs kombinációjával szolgálják fel. Természetesen a tequila nedűről van szó. Érdekesség, hogy Mexikóban, az ital őshazájában ezt a fogyasztási technikát nem igazán ismerik, vagy ha hallottak is róla, nem használják. Miért? Szerintük egy minőségi tequila semmilyen kísérő ízt nem igényel. Csakis így lehet minden egyes csepp ízvilágát maximálisan megtapasztalni.

Tequila, Mexikó nemzeti itala

Egy olyan szeszesitalról van szó, amelyiknek az íze egyetlen más nedűhöz sem hasonlítható. A kék agavénak, amiből ez készül, nagyon különleges íze van. A fent említett kiegészítők, akárcsak a citrom vagy fahéj, abból az időszakból származnak, amikor sok gyengébb minőségű, alacsony növénytartalmú tequila volt a piacon, és így próbálták elfedni a nem tökéletes ízeket. Amikor valaki egy magas minőségű szesz mellett dönt, akkor nem feltétlenül szükséges egyéb ízekkel megbolondítania, mert azok akár még ronthatnak is az általa nyújtott élményen.

10 hozzászólás

Add a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük