Az orvosi gyógymasszázs hatásairól bővebben – Miben segíthet?

A mozgatórendszert érintő panaszok bárkinél megjelenhetnek. A kellemetlen vagy olykor fájdalmas tünetek a testünkre és a lelkünkre is negatív hatással lehetnek. Nem csak a gyógytorna segíthet ilyen esetekben, de az orvosi gyógymasszázzsal is remek eredményeket lehet elérni. Beszéljünk kicsit az orvosi gyógymasszázs hatásairól bővebben. Miben segíthet?

Mi is pontosan az orvosi gyógymasszázs?

A gyógymasszázs olyan speciális fogásokból álló kezelés, melyet az orvos utasítására folytatnak. Ez a masszázs is a fizioterápiai módszerek közé sorolható, leginkább a gyógytorna egyik kiegészítő terápiajaként tekintenek rá. Sokszor hallani, hogy ez egy régi terápiás módszer, mellyel komoly eredményeket lehet elérni hosszútávon. A terápia során a masszázst végző szakember kézzel folytatott és tudatosan adagolt fogásokat alkalmaz, melyeknek a célja a lágyrészek és az izmok lazítása, a keringés fokozása és a fájdalom enyhítése.

Az orvosi gyógymasszázs hatásairól bővebben: miben segíthet?

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy a gyógymasszázs nem csak egy masszázst jelent, hiszen többféle terápia sorolható ide. A különböző orvosi gyógymasszázsok hatásai pedig különbözőek lehetnek. Ebben is sokat segíthet egy orvosi gyógymasszázs. A svédmasszázs esetében az izmokat és az ízületeket célozzák meg. A kötőszöveti masszázsnál a kötőszöveteket kezelik, mely során pozitív eredményeket lehet elérni a belsőszervek és az anyagcsere esetén. A nyirokmasszázs során javulni tud a nyirokkeringés, ennek eredményeképpen pedig enyhülni fognak az ödémák. A szegment masszásnál egy adott testrész egy bizonyos szegmensét célozzák meg, és ezen próbálnak a különböző fogásokkal javítani. Összeségében tehát elmondható, hogy az orvosi gyógymasszázs sok tekintetben segíthet az embereknek.

 

Mikor nem lesz megfelelő választás az orvosi gyógymasszázs?

 

Az orvosi gyógymasszázs hatásairól már olvashattál fentebb. Vannak azonban olyan problémák, amikor nem javasolt ez a kezelés. Fertőző megbetegedés és akut gyulladás esetében például nem szabad elkezdeni a masszázst. Várni kell akkor, ha épp lázzal, friss sérülésekkel küzdünk, de a menstruáció alatt sem kezdik el. Sajnálatos módon a daganatos megbetegedések és a cukorbetegség is kizáró oka lehet a gyógymasszázsnak. A gyógymasszázsról mindig a szakember fog dönteni egy adott páciens esetében.

 

Hogyan zajlik az orvosi gyógymasszázs?

 

A fenti linken elérhető oldalon nem csak az orvosi gyógymasszázs hatásairól tudhatunk meg mindent bővebben, de a pontos menetéről is informálódhatunk. Az első személyes találkozón az állapotfelmérés után egy diagnózist állítanak fel, mely után már megtudják állapítani, milyen masszázs lesz az alkalmas az adott egyénnek. Már akár 3 kezelést követően is érzeni lehet majd a pozitív hatást! Előfordulhat, hogy a szakember által végeztt fogások kis fájdalmat okozhatnak majd, azonban éppen ezért a gyógyulás folyamata gyorsabb lesz.