Ezek a shiatsu masszázs előnyei

A távol-keleti gyógymódok egyre nagyobb érdeklődésre tartanak számot. A hagyományos orvostudomány által elért eredmények kiegészítésére, megelőzésre egyaránt alkalmasak. A Japánból eredő shiatsu masszázs 2015 óta már kiegészítő terápiaként elismert. Célja nem más, mint az energia áramlásának kiegyensúlyozása, valamint a szervezet öngyógyító képességének beindítása. Mindezek lehetségesek a megfelelő masszázs típussal, méghozzá mellékhatások nélkül.

 

Nem véletlen hódít Budapesten is a shiatsu masszázs. A különféle mozgásszervi megbetegedések akár az ülő életmódra, a folyamatos számítógép előtti munkavégzésre is visszavezethetőek. A fájdalmak gyakran a feszültség mindennapi jelenlétét mutathatják meg, melyek ellen a shiatsu masszázs a test és a lélek szintjén egyaránt segítséget kínál.

 

A távol-keleti gyógymódok alapja gyakran az, hogy a szervezetben az energiák áramlanak, s ha ezt valami megakasztja, akkor ez betegség formájában jelentkezik. A shiatsu masszázs lényege is ebben rejlik, s hozzá olyan légkör társul, amely az ellazulást támogatja. Fontos tisztában lenni azzal, hogy a fizikai fájdalmak sokszor éppen lelki tényezőkre vezethetőek vissza. Test és lélek komplex egészként funkcionál, így egyik sem választható el a másiktól. A tapasztalatok is azt mutatják, hogy gyakran a lelki tényezők hatására alakulnak ki fizikai fájdalmak, vagy éppen fordítva, a testi tünetek nyomják rá bélyegüket a pszichés állapotra.

 

A shiatsu kezelés egy állapotfelméréssel indul, majd a panaszok és az azok háttérében álló fizikai tünetek megismerése, kezelése történik. A pontnyomások a kiropogtatások egyaránt jótékony hatással bírnak. Akár kismamák számára is igénybe vehető a shiatsu masszázs. Ennek célja nem más, mint a szüléssel járó testi-és lelki változások feldolgozása és támogatása, de a várandósság időszakában is lehetőség kínálkozik a megváltozott helyzet elfogadásának előmozdítására.

 

Nyilvánvalóan látható tehát, hogy a lélek működése elválaszthatatlan a testétől. A shiatsu masszázs és általában a keleti gyógymódok kifejezetten erre fókuszálnak, s e kettőt egyszerre támogatva járulnak hozzá a jobb közérzethez és a magasabb életminőséghez. Érdemes esélyt adni a lehetőségnek, melynek hála a betegség utáni felépülés, vagy éppen a megelőzés egyaránt eredményesnek bizonyul.

 

Add a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük