Ezért éri meg kamerás bébiőrt választani

Valószínűleg manapság már mindenki tisztában van azzal, hogy mi is az a bébiőr és mire lehet azt használni. A rendkívül fontos és persze igazán hasznos készülék abban segíti a szülőket, hogy egyszerre akár két helyen is jelen legyenek. Persze nem osztódásról van szó, csak a mindennapok megkönnyítéséről egy olyan berendezéssel, amelynek köszönhetően a baba mindig láthatóvá válik.

De vajon miért éri meg beruházni egy bébiőrre? Cikkünkben részletesen kifejtjük az okokat.

A bébiőr használata

Nem mindenki tudja, hogyan is működik pontosan a bébiőr és hogy miért is van a szülők hasznára ez a rendkívül hasznos termék. Az eszköz nagyban meg tudja könnyíteni az újszülöttekkel való életet, ráadásul egészen óvodáskorig használható darab, kültéren és beltéren egyaránt.

Már a kisgyermek születése előtt felmerülhet a kérdés, hogy vajon mire is van szükség valójában, ha megérkezik a baba. Már hónapokkal a szülés előtt elindul a felkészülés, információgyűjtésre kerül sor, illetve természetesen előtérbe kerül a biztonságos környezet kialakítása.

Minden szülő elsődleges törekvése, hogy előteremtse mindazt, amire a kicsinek szüksége van. Amikor babaholmit vásárlunk, akkor ugyanúgy igyekszünk a lehető legjobb minőségű darabokat választani, mint bármely másik kiegészítő esetén. A bébiőr kapcsán ugyanúgy lényeges szempont, hogy tartós változatra ruházzunk be, hiszen akár több gyermeknél is jól tud majd jönni. Ahhoz, hogy zavartalan alvásban lehessen részük és mi magunk se aggódjunk minden egyes percben, fontos, hogy a házban legyen egy ilyen készülék.

A bébiőrök típusai

A kamerás bébiőr tehát több ok miatt is kiváló választás a szülők számára. Azonban nem egyszerű kiválasztani a megfelelő darabot. A két nagy csoportba ugyanis a hangtovábbítós és a légzésfigyelős típus tartozik, amelyek mindegyike más célt szolgál. Utóbbi egy érzékelőtalppal ellátott fajta, amelyet a matrac alá téve, megfigyelhető a baba légzése. A működés mindegyik esetben ugyanolyan, hiszen a két készülék jelet továbbít a másiknak.

Ami pedig a kamerás bébiőrök is, amelyek további hasznos funkcióval rendelkeznek annak érdekében, hogy szülőként a lehető legnyugodtabbak legyünk, ha magára kell hagyni a babát alvás közben. A TrueLife NannyCam például azért lehet remek választás, mert a telepítése rendkívül egyszerű, ráadásul nagy hatósugárral rendelkezik. Az eszközt egyszerűen csak csatlakoztatni kell a tápfeszültséghez, így akár pillanatokkal később már láthatja is az élő képet. Kültéri alkalmazás esetén is stabil kapcsolatot eredményez, akár 300 méterig. Lakáson belül pedig ez a típus 100 méterig használható.

Mi a helyzet az éjszakai és a nappali használattal?

Amennyiben aggódna az éjszakai vagy a túl fényes nappali viszonyok miatt, megnyugodhat. Este vagy sötétben az infravörös LED-ek szinte azonnal bekapcsolnak, ezáltal tökéletes képminőségben lehet része, akár éjszaka is. A nagyméretű kijelzővel ellátott típusok pedig lehetőséget adnak arra, hogy bármikor pontosan lássa, mit is csinál a gyermeke.

A bébiőrök használatának előnyei

Töltés nélkül, akár egy egész napot is kibír a készülék, így bátran el lehet azt vinni egy nyaralásra, de akár a nagymamához egyaránt. A bébiőr ugyanis alkalmas arra, hogy altatót játsszon le a gyermek számára. Néha a babáknak ugyanis csak az kell, hogy halljon valamilyen megnyugtató hangot. Egyszerűen ki lehet választani egyet az előre rögzített altatókból, így a lurkók pillanatok alatt megnyugodhatnak és el is alhatnak.

Ami pedig a szabadságot illeti, akár kábelek nélkül is nyugodt maradhat. Az USB csatlakozónak hála ugyanis nincs szükség folyamatos töltésre és áramforrásra, elegendő egy powerbank. Amennyiben tehát a szabadban figyelné meg a gyermeket, bátran magával viheti a bébiőrt, hiszen az nem fogja Önt cserben hagyni.

Könnyen beláthatja, hogy az eszköz mennyire meg tudja könnyíteni az életét. Ez egy jó befektetés, egy olyan babaholmi, amit mindenképpen érdemes felírni a babakelengye listára.