Górcső alatt a whisky ár

Kizárólag a szigorú EU szabályzatok előírásai alapján lehet egy égetett szeszesitalt whiskynek nevezni. Amikor fókuszba kerül a whisky ár, érdemes több tényezőt figyelembe venni. Lényeges szempont, hogy a nyers adathoz érték társuljon, így nyerhetünk valósághű képet.

A rendkívül széles termékpaletta különböző helyeken gyártott színes variációit tartalmazza az italnak, tehát értelemszerűen az árakban is megmutatkozik ez a sokszínűség. Több tényező módosíthatja a végösszeget, mint az egyes termékekre jellemző kvalitások, sajátos tulajdonságok. Egyáltalán nem mindegy, hogy a kiválasztott ital egy lepárlótól származik vagy kevert változat, aminek az alapja több helyről van összeválogatva.

A gyártás helye sem elhanyagolható tényező, hiszen a skót, a kanadai vagy a japán variációk előállítása eltérő szabályok alapján történik. Ezeket szem előtt tartva, valamint a minőséget és az élvezeti értéket is latba vetve lehet eldönteni, mennyire reális a whisky ár, ami a kedvenc ital címkéjén látható.

Add a Comment