Jakusék

Az Óbudai fiatal pár, egy csodálatos panorámájú társasházi lakás felújítása után tért be társaságunk, az 1900 Belsőépítészeti Kft bemutatótermébe. A láttottak alapján a múlt század hangulatát idéző enteriört szerették volna hazavinni otthonukba.
A fürdőszoba, a hálószoba, az előszoba és a 15 éves fiú gyermek szobájának berendezése várt ránk megoldandó feladatként.
Ismételten a hely szűkével találkoztunk szembe. Ami -valljuk be, nem kis fejtörést okozott a tervezésnél és a szállításnál.

Az előszobánál egy 2 emeletes tömörfa cipőszekrénnyel és egy tömörfa előszobafallal szolgáltuk az ergonómiát és ezzel együtt a háziakat. A tömörfa cipősszekrényt úgy készítettük el, hogy abba kb. 24 pár cipő fér el. A kivehető osztólapoknak köszönhetően a háziasszony alkalmi cipőitől kezdve a nagyfiú túrabakancsáig mindent “elegánsan” elnyel ez a bútor darab. Fontos volt még az előszobabútornál, hogy a kis hely miatt a tradicionális és rettentően elegáns dió szín nem megfelelő, mivel optikailag összerántaná a kis teret. Így hát a méz színnél maradtunk…
A fürdőszoba fontosságát nem kérdőjelezve meg itt is az eleganciát jelölték meg csapásirányként a háziak. A fürdőszoba bútorait a társaságunk által gyártott fürdőszoba típusbútorokból választották ki, cseresznye színben. Egyedi gyártást ebben a helységben a mosogatógép fölé kerülő szennyestartó ládika, és a villanyboilert eltakaró bútordarab elkészítése volt.

A fiatal szülők hálószobája egy kis miniállamként különült el a lakás többi helységétől. Intimitás, funkcionalitás és mediterrán elegancia! Ez volt a követendő irány. Ennek megfellően a tömörfa franciaágyat, multifunkcionális szekrényt és egy fiókos elemet kellet gyártanunk. A tömörfa franciaágy alatt – a lábvégeknél, egy-egy hatalmas rejtett görgős fiókot gyártottunk az ágyneműk részére. Az ágyrácsot és a matracot ebben az esetben a kedves hátfájós-vevőnk, az erre szakosodott egészségügyi üzletbe vette meg. A piciny hálószobába a szekrénysor, egyben a gardrób és tv-és szekrény is. Ebben tömörfa szekrénysorban kapnak helyet a vasalt ingek, blúzok, kosztümök, a fehérneműs fiókok valamint egy kis televízió. Minden elemet ajtó mögé kellett száműznünk. A tömörfa fiókos szekrény rejti a kincsket, csecse-becséket, a fölötte elhelyezett polcok pedig a garantált elalvást biztosító könyveknek ad helyet. Csakúgy mint az előszobánál, a méz színnel őriztük meg a szoba tágasságát

A 15 éves fiú gyermek szobájába kérés volt, egy ágy, egy óriási ruhásszekrény, egy akváriumtartó kis szekrény, egy íróasztal és egy hosszú „lebegő“ polc.
Ebben az esetben is sikerült legyűrnünk a teret. Az ágy fal melletti részei tömörfa paravánt kaptak, hogy azok a téli időszakban falvédőként működve szigeteljenek. Mint a szülők ágyánál, itt is egy rejtett görgős fiókos ágyneműtartót készítettünk az ágyneműk és magazinok részére . Az tömörfa íróasztal kialakításakor gondolnunk kellett a számítógépes generáció jeles képviselőjének minden igényére (óriás monitor és gépház). A ruhásszekrény egyszerű feladatnak számított, a cél az volt, hogy sok ruha elférjen benne. Bármi áron… A lebegő polc elkészítése az autómodellek elhelyezését szolgálta. A kis tömörfa szekrény pedig a 50 literes akváriumnak és a benne élő teknősbékának adott helyet.

Mottónk ennél a munkánknál: „Jó mulatság, férfi munka volt!“

Add a Comment