Látta már ezeket a tolóajtó képeket?

Ebből is látszik, hogy mostanában miért lett ennyire népszerű ez a beltéri ajtó típus: https://www.szalafa.hu/toloajto-harmonika-ajto/. Sokszor a kis otthonokban nincsen elegendő hely arra, hogy az ajtókat zavartalanul nyissuk és csukjuk. Ilyenkor rendszerint valami mindig útban van és ajtónyitás előtt a nem oda illő tárgyakat el kell pakolnunk. Ennél sokkal kellemetlenebb az, ha egy szekrény akadályozza az ajtó nyitását. Ezekben az esetekben a modern tolóajtók nyújtják a legkézenfekvőbb megoldást. Ha nincsen elegendő hely a lakásban akkor érdemes tolóajtót beszereltetni.

A tolóajtó lehet egy szárnyas vagy kétszárnyas is. Mozgatás szempontjából beszélhetünk a falban és a fal előtt csúszó tolóajtóról. A fal előtt futó tolóajtónál nem szükséges egy külön tokot beszereltetni. Ez egy egyszerű megoldás, amely mindenféle komolyabb bontási vagy építési munkálat nélkül bármelyik otthonba beszerelhető. A másik eset az, amikor a falban fut a tolóajtó, de ekkor már egy fülke is szükséges a mozgatáshoz, amelyet a falba lehet beszerelni. Ezt vagy új otthonok esetében ajánlják, ahol már eleve oda tervezik, vagy olyan otthonokban, amelyek teljes felújításon esnek át és nem zavaró az, ha a szerelés piszokkal jár. A falban futó megoldás természetesen sokkal elegánsabb és praktikusabb hiszen még kevesebb a helyigénye. A falfülkét általában gipszkartonból alakítják ki, amely komoly kihívást jelenthet és mesteremberek tudják beszerelni.

 

A szalafa által kínált tolóajtók felső sín megvezetést kapnak, így a tolóajtó alsó részén csak egy kis vezető nyelvecske látszik. Ez senkinek sem lesz útban, szinte nem is látszik. Ha kétszárnyú megoldásban gondolkodunk, akkor arra mindenképpen szükséges a szinkron vasalat felszerelése, hogy igény szerint az ajtószárnyakat akár egyszerre is mozgathassuk. Az ajtókhoz természetesen megvásárolhatók a különféle fogantyúk vagy tolóajtókagylók, amelyek szintén emelik a lakás dekoratív megjelenését. Ezek minden esetben harmonizálhatnak a többi ajtóra felhelyezett kilincsel, hiszen számtalan variációban kínálják.

Add a Comment