Valós kép az öntözőrendszer és kertépítés árakról

A kertépítés költségeit mindig egy helyszíni felmérést követően lehet pontosítani, hiszen nincs két egyforma kert és minden terület más sajátosságokkal bír. A kertépítés árak korrekt képet mutatnak, de mégis léteznek olyan tényezők, amelyek befolyásolhatják a kiadásokat. Figyelembe kell venni, hogy milyen nehezítő körülmények fordulhatnak elő. Például, ha az öntözőrendszer kiépítése közben kiderül, hogy nincs elegendő víznyomás, akkor ennek orvoslását külön fel kell számolni a kertépítés árak listájába. Csak szakértő segítségével vágjunk bele a kertépítés tervezésébe!

A kertépítés árak alakulását mi befolyásolhatja?

A nehezítő körülmények közül meg kell említeni, ha a talaj nagyon kötött és lazítására gépi munkaerőt kell igénybe venni. A kertépítés árak változhatnak, amennyiben a terület nehezen megközelíthető vagy nincs áramszoláltatás a környéken. A meghatározott költségvetés magasabb lesz, ha az alapanyagok drágulnak. Fontos, hogy a kertépítés során csak olyan anyagokkal dolgozzanak a mesterek, amelyek a kifogástalan minőséget képviselik, hiszen csak így garantált a hosszú élettartam.

Milyen a jó automata öntözőrendszer?

Többféle módon történik az öntözőrendszer kiépítése. A termék ár-érték arányát itt is figyelembe kell venni, hiszen az olcsó rendszer később sok bosszúságot fog okozni. A gyenge minőséget képviselő locsoló hamar tönkremegy és sok esetben akár 1 évet sem bír ki. A tervezés során mindig figyelembe kell venni a megrendelő igényeit és a kert adottságait, majd a kettőt összevetve kell meghatározni a rendszer típusát. Érdemes olyat választani, amelyik nagyszerű referenciával rendelkezik, vagy ajánlás során hívják fel rá a figyelmünket. Az ilyen öntözőrendszer kiépítése nem jelenthet kudarcot egyetlen kerttulajdonosnak sem. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy egy jó öntözőrendszerre legalább 2 év jótállási garanciát kell vállaljon a kivitelező. Ha bármilyen probléma merülne fel a garanciális időszak alatt, akkor a kertépítőnek kötelessége minél előbb orvosolnia.